کد خبر : 30603
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۲

مدیرمسئول و صاحب امتیاز پرویزمددی

“بقاع متبرکه باشت؛ از رکود یک دهه‌ای تا طوفان تحول عمرانی”

“بقاع متبرکه باشت؛ از رکود یک دهه‌ای تا طوفان تحول عمرانی”

سیدمحمد موسوی
خبرنگارپایگاه خبری ۱۱۴نور کهگیلویه و بویراحمد

۱۱۴نور/سیدمحمدموسوی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ۱۱۴نور، خبرنگار این پایگاه در گزارشی که از پروژه‌های عمرانی بقاع متبرکه شهرستان باشت انجام داده به شرح ذیل به سمع و نظر مخاطبین رسانیده می شود.

اداره اوقاف شهرستان باشت، به عنوان نهادی متولی امور موقوفات و بقاع متبرکه، رسالت خطیری در حفظ و نگهداری این امانت‌های فرهنگی و مذهبی بر عهده دارد. این اداره با تکیه بر اصول شرعی و موازین قانونی، تلاش می‌کند تا ضمن صیانت از اموال موقوفه، زمینه بهره‌مندی بهینه و مستمر جامعه از برکات این اماکن را فراهم آورد.
وضعیت پروژه‌های عمرانی بقاع متبرکه شهرستان باشت

با توجه به اهمیت این اماکن مقدس و نقش آن‌ها در جذب زائرین و توسعه فرهنگی و اجتماعی، از زمان آغاز به کار بنده به عنوان خادم و خدمتگزار مردم شریف باشت در مجموعه ارزشمند و مقدس اوقاف، عملیات عمرانی در برخی بقاع متبرکه احیا و آغاز شد.

این عملیات شامل نازک‌کاری شبستان، برق‌کشی، کاشی‌کاری سنتی هفت‌رنگ، ساخت زائرسرا، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، انبار و تجهیز بقاع متبرکه و سایر موارد دیگر بوده است.

منابع مالی این پروژه‌ها

اعتبارات مورد نیاز از محل تملک دارایی،دور اول سفر ریاست محترم جمهور شهید آیت الله رئیسی، کمک‌های مردمی در قالب طرح مودت (نقدی و غیرنقدی)، نذورات و درآمدهای حاصل از ضریح و صندوق بقاع متبرکه تأمین شده است. برای این پروژه‌ها، اعتباری معادل ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تصویب شد که تاکنون ۶۰ درصد آن (معادل ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان) تخصیص یافته و مابقی در دست اقدام است.
جزئیات پروژه‌های عمرانی در بقاع متبرکه شاخص شهرستان

عملیات عمرانی در بقاع متبرکه ذیل فعال ودر در حال انجام است:

۱٫ بقعه متبرکه سید فخرالدین احمد(ع):
– آهن‌کشی و کاشی‌کاری گنبد
– مسدود کردن پنجره‌های گنبد
– اعتبار پیش‌بینی‌شده: ۹۰۰ میلیون تومان

۲٫ امامزاده زاد احمد(ع):
– نازک‌کاری و کاشی‌کاری شبستان
– اعتبار: ۴۰۰ میلیون تومان

۳٫ امامزاده فاطمه خاتون باشت(س):
– دیوارچینی ساختمان امامزاده
– این پروژه پس از ۱۵ سال توقف آغاز شده است.

۴٫ امامزاده سید شمس‌الدین(ع):
– برق‌کشی و کاشی‌کاری شبستان
پلاستر گچ شبستان
– اعتبار پیش‌بینی‌شده: ۹۰۰ میلیون تومان

۵٫ امامزاده شاه زینعلی(ع):
– سنگ‌کاری کف و بدنه شبستان
– ساخت آشپزخانه و انبار
اعتبار: ۵۰۰ میلیون تومان

۶٫ امامزاده سلطان محمود شاه بیدک(ع):
– کاشی‌کاری هفت‌رنگ سردرب ورودی
– اعتبار پیش‌بینی‌شده: ۵۰۰ میلیون تومان

۷٫ امامزاده سید محمد علیه‌السلام سرابیز
– سنگ‌کاری کف و بدنه شبستان
– برق‌کشی کامل
– کاشی‌کاری ستون‌ها
– ساخت درب و پنجره‌های شبستان
بازسازی ضریح مطهر
– اعتبار پیش‌بینی‌شده: ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان
۸. امامزاده سیدجلال الدین حاج قلندر(ع)
-ساخت آشپزخانه و زائر سرا
اعتبار: ۳۰۰میلیون

۹.میرزینعلی علیه السلام روستای تکیه باشت
– اجرای سنگ کف و بدنه
– کاشیکاری شبستان
– نصب گلدسته‌های امامزاده

چالش‌هایی در اجرای پروژه‌ها
یکی از اساسی‌ترین موانع در اجرای عملیات عمرانی بقاع متبرکه شهرستان باشت، عدم تأمین اعتبار کافی و وافی در منابع مالی است. اگرچه کمک‌های مردم مؤمن و سادات محترم منطقه ومشارکت خیرین در قالب طرح‌های مودت، گامی بلند در پیشبرد این پروژه‌ها بوده است، اما این حمایت‌ها، به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای گسترده عمرانی باشد.
شهرستان های گچساران و باشت، با دارا بودن منابع نفتی و جایگاه استراتژیک خود، نیازمند توجه ویژه دولت و تخصیص اعتبارات کافی است.اما متأسفانه، عدم تأمین اعتبارات مصوب و تخصیص ناکافی آن‌ها، به بزرگ‌ترین چالش در مسیر تکمیل پروژه‌های عمرانی این بقاع تبدیل شده است.علاوه بر مسائل مالی، مشکلات زیرساختی نیز بر دامنه چالش‌ها افزوده است.

به‌عنوان نمونه:
بقعه متبرکه سید فخرالدین احمد و زاد احمد علیهم السلام، با بحران جدی کمبود آب مواجه‌اند؛ مسأله‌ای که روند تکمیل پروژه‌ها و رفاه زائران را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
عدم پوشش کافی اپراتورهای تلفن همراه، مانعی دیگر است که ارتباطات و دسترسی‌های ضروری را برای مردم و مسئولان دشوار می‌سازد.
این در حالی است که بقاع متبرکه، قلب معنوی شهرستان و مأمنی برای دل‌های عاشق هستند. توسعه و آبادانی این اماکن مقدس، نه‌تنها وظیفه‌ای دینی، بلکه ضرورتی اجتماعی است که نیازمند هم‌افزایی مردم، خیرین و دولت است.

آنجا که همت مردم به همراهی دولت گره بخورد، هیچ مانعی سد راه نخواهد بود.از این‌رو، انتظار می‌رود که مسئولان ذی‌ربط، با تخصیص به‌موقع اعتبارات، زمینه تکمیل این پروژه‌ها را فراهم آورند تا بقاع متبرکه شهرستان باشت، بیش از پیش به پایگاهی برای معنویت و وحدت تبدیل شوند.
سخن پایانی
امیدواریم با تداوم این اقدامات، بقاع متبرکه شهرستان باشت به قطب فرهنگی، مذهبی و اجتماعی تبدیل شود و  بیش از پیش در توسعه شهرستان و خدمت به مردم شهید پرور نقش‌آفرین باشند.

IMG 20250106 200730 326

سیدمحمدموسوی

خبرنگار پایگاه خبری ۱۱۴نور

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.